zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeDierenComité Dieren-Zuid verbaasd over vertrek GBO

Comité Dieren-Zuid verbaasd over vertrek GBO

DIEREN – De gezamenlijke belangenorganisaties Dieren (GBO) hebben besloten zich terug te trekken uit de Tafel van Tien; een klankbordgroep die het college en de gemeenteraad van Rheden adviseert over Traverse Dieren. Het Comité Dieren-Zuid is verbaasd over deze stap want het is juist de komende tijd nodig om met elkaar een zo goed mogelijk eindresultaat te bereiken. De Tafel van Tien draagt geen verantwoordelijkheid ten aanzien van het project. Tot nu toe is de betrokkenheid van de groep door het college en de gemeenteraad nuttig gevonden en gewaardeerd. Het Comité Dieren-Zuid vindt dat de leden van de GBO nu de indruk wekken dat alles volgens hun opvattingen uitgevoerd moet worden. En dat is een misvatting van de positie van de leden van de Tafel van Tien. Het Comité wil hard door blijven werken om voor Dieren een goed eindresultaat te bereiken. Met name over de financiën en daarmee over de uitvoering zal snel duidelijkheid moeten komen. Daarnaast blijven ook het verkeerscirculatieplan en het goederenvervoer per trein hete hangijzers. De Tafel van Tien wil daarom verder met college en raad om ook richting de provincie het maximale eruit te halen.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0214438_Koffie.jpg

Open Coffee in Velp

VELP - Donderdag 25 november is er tussen 9.00 en 11.00 uur weer een Open Coffee bij Me & Mrs. P in Velp. Ondernemers, starters, freelancers, zzp'ers en mensen die overwegen zelf een bedrijf te starten zijn welkom om te netwerken. Vooraf aanmelden via ocvelp@gmail.com wordt gewaardeerd, maar is niet

Ombudsteam PvdA in actie bij Repair Café

VELP - Zaterdag 27 november is het Ombudsteam van de PvdA Rheden weer in De Poort in Velp. Zij zijn daar van 14.00 tot 16.00 uur, gelijktijdig met het Repair Café, om mensen te helpen die een probleem hebben. Dit kan gaan over contacten met de overheid en maatschappelijke organisaties.

0215001_Loenermark_fotograaf_Nico_Kloek.jpg

Wandelen op Steilhul

LOENEN - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden vrijdag 26 november een wandeling door natuurgebied Steilhul. Door ruiling is dit stukje natuur bij de Loenermark gekomen. De grenzen zijn niet altijd duidelijk, maar er zijn verschillen in bosbeheer te zien. Het wordt een mooie wandeling door het bos,

0215243_Kerstboomactie_PA.jpg

Kerstbomenverkoop Team PA

RHEDEN - Na twee alternatieve edities van Alpe d'HuZes hoopt Team PA uit Rheden komend jaar weer in Frankrijk mee te kunnen doen aan dit evenement. Het team bestaat uit hardlopers, wandelaars en fietsers uit Rheden en omstreken en doet nu voor de elfde keer mee om zoveel mogelijk geld

0215781_Politie_-_rug_-_nieuw_uniform.jpg

Teilen uit de tuin gestolen

TONDEN - Dieven hebben in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november twee gietijzeren teilen meegenomen bij een woning aan de Hallsedijk in Tonden. De teilen deden dienst als bloembak en stonden op de oprit van een woning. De planten en aarde zijn eruit gegooid en de teilen

0215425_Sintvelp.JPG

Velpse kinderen verwelkomen Sinterklaas via drive-thru

VELP - Kinderen uit Velp konden afgelopen zaterdag 20 november Sinterklaas op een bijzondere manier verwelkomen in hun dorp. Vanuit de auto voerden zij opdrachten uit, die leidden tot de geheime verblijfplaats van de Sint. Hier konden zij de goedheiligman via een drive-thru begroeten. Eenmaal aangekomen bij de Sint krijgen