Nieuwe opzet Dierense Carnavalsoptocht

   

  DIEREN – Dit jaar krijgt de Carnavalsoptocht door Dieren een nieuwe route. Begin en eindpunt liggen op het Ericaplein. Voornaamste reden is het tunneltje in de Molenweg. De grote wagens in de bonte stoet trokken via de Spoorstraat naar het eindpunt. Daar vandaan reden de wagens via de Zutphensestraatweg en de Molenweg weer terug naar de plaatsen waar ze gestald worden, over het spoor. Ze kunnen echter niet onder het onlangs geopende tunneltje door.

  “Terugrijden over de Kanaalweg was geen goede optie”, vertellen voorzitter John Hendriks en pr-man André Althoff van de organiserende Stichting Karnaval Dieren e.o. “Dat werd ook vergunningtechnisch ingewikkeld. En toen we ons dat realiseerden ontstond binnen de stichting het idee om de route helemaal om te gooien. Door begin en eindpunt nu op de zelfde locatie te situeren en de route in te korten, is het voor meer mensen interessant mee te doen aan de optocht. We mikken dan ook nadrukkelijk op de jeugd. Zij lopen dit jaar vooraan in de optocht en bepalen het tempo!”

  Hendriks en Althoff maken beiden deel uit van de Stichting Karnaval Dieren e.o. Daarin hebben leden van De Deurdauwers en De Nölers zitting. Gezamenlijk overleggen die over en organiseren ze samen een aantal zaken tijdens het carnaval. De Stichting organiseert bijvoorbeeld de opening van het carnaval, zaterdags om 11.11 uur op de hoek Hogestraat, Spoorstraat, Prinsesnstraat, Kruisstraat en Zutphensestraatweg en opent het carnaval nogmaals en om 12.30 uur bij café Het Schilderij.
  Zondag om 11.00 uur tekent de stichting voor de organisatie van het Kriebeltjesbal (kindercarnaval) in Theothorne, waarna ze om13.11 uur het startsein voor de optocht geven. Dat is een uur vroeger dan in het verleden, maar het sluit daardoor perfect aan bij het Kindercarnaval. “We hopen dan ook dat alle kinderen van het Kriebeltjesbal meedoen aan de optocht”, aldus Hendriks.

  Na afloop van de optocht is er een feest in Theothorne, waar om 15.11 uur de prijzen worden uitgereikt. Dat gebeurde in het verleden ergens onderweg, langs de route. “Nu willen we daar een echt feest van maken”, legt Althoff uit. “De Prinsen van de Deurdauwers en Nölers reiken die prijzen uit en er zijn ook dweilorkesten bij.”

  De route van de optocht is: Ericaplein, Lindelaan, Geitenbergweg, Adm. Helfrichlaan, Zilverakker, Valeriuslaan, Rode Kruislaan, Wilhelminaweg, Spankerenseweg, Lindelaan, Ericaplein.
  Aanmelden voor de optocht hoeft niet. Iedereen die op tijd bij de start is, kan meedoen. Er zijn dit jaar telkens drie prijzen voor praalwagens, groepen, kleine groepen en kinderen.
   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.