Gemeente Rheden start met lokaal zorgnetwerk

De gemeente Rheden heeft een lokaal zorgnetwerk in het leven geroepen voor inwoners met een complexe geestelijke beperking. Verschillende organisaties moeten beter met elkaar gaan samenwerken om problemen sneller te signaleren en op te lossen.

 

Het netwerk is bedoeld voor inwoners met meerdere psychische problemen die zorg mijden, de verkeerde zorg krijgen of overlast veroorzaken voor hun woonomgeving. Naar schatting wonen er in de gemeente Rheden 350 mensen die tot deze doelgroep behoren. De deelnemende organisaties aan het netwerk zijn: woningcorporatie Vivare, welzijnsorganisatie Carion, de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW), de Gelderse Roos, IrisZorg en de politie Gelderland-Midden. ¨Deze deelnemers werken samen bij het in kaart brengen van problemen en het nemen van maatregelen. Hierdoor kunnen we problemen op een beter gestructureerde manier aanpakken¨, legt wethouder Jan Jansen uit. ¨We willen voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet vanwege overlast.¨

De organisaties komen eens per zes weken bij elkaar voor overleg. Hulpverleners kunnen hier onder meer ervaringen uitwisselen. Om te voorkomen dat cliënten meerdere hulpverleners over de vloer krijgen, zal één hulpverlener als contactpersoon optreden. ¨Zeker voor mensen die zorg mijden, is dit belangrijk. Op deze manier kan een hulpverlener een vertrouwensrelatie opbouwen¨, aldus Jansen. Instanties als het Inloophuis in Dieren en Woonzorgnet in De Steeg zullen van het bestaan van het netwerk op de hoogte worden gebracht. Jansen: ¨Deze kunnen cliënten aanmelden voor het netwerk.¨ De zorgloketten van de gemeente gaan een belangrijke doorverwijsrol vervullen voor burgers. Rheden stopt vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) 70.000 euro in het nieuwe zorgnetwerk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.