Populieren worden geveld bij Biljoen

Sinds begin januari is Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen bezig met onderhoudswerkzaamheden in het parkbos op landgoed Biljoen in Velp. Als onderdeel hiervan wordt een rij populieren tussen de Gasthuislaan en de grote visvijver geveld. De bomen verkeren in zeer slechte staat en vormen een gevaar voor wandelaars en bezoekers van het landgoed.

De benodigde kapvergunning is inmiddels verleend. Ter compensatie van het vellen van de populieren wordt op een andere plek op het landgoed een rij lindes teruggeplant.

Wandelaars en bezoekers kunnen enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen vraagt begrip hiervoor. Maart 2010 zijn de werkzaamheden uitgevoerd en kan weer in alle rust genoten worden van het ontluikende voorjaar op het landgoed.

Voor informatie over de werkzaamheden kan gebeld worden met opzichter Gerard Achterstraat van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, tel. 06-13504029.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.