Schaapskooi Rheden afgesloten voor publiek

Om de risico’s van overdracht van Q-koorts van schapen en geiten naar mensen te beperken, heeft het ministerie van LNV een aantal landelijke maatregelen ingesteld. Per direct geldt o.a. een tijdelijk verbod voor het publiek om met drachtige geiten en schapen in aanraking te komen. Dit betekent dat ook de Rhedense schaapskooi vanaf heden niet voor publiek toegankelijk is.

Deze maatregel geldt tussen de 4de maand van de dracht en de tweede week na het aflammeren. Dit heeft tot gevolg dat het eerste lam, dat elk jaar door een bekende Nederlander wordt geadopteerd, wordt uitgesteld of misschien zelfs wordt afgelast.

Aangezien het adopteren van lammeren één van de belangrijkste bronnen van inkomsten is van de Rhedense Schaapskudde, kan dit tevens een financiële strop betekenen. De lammeren kunnen daarom ook via de website van de Rhedense Schaapkudde worden geadopteerd. Op deze site staat ook al het actuele nieuws vermeld. Zie www.schaapskudde.nl.

De jaarlijkse lammetjesdag die op 29 maart gepland staat, kan zonder nader tegenbericht gewoon plaatsvinden, omdat dit ruim twee weken na de geboorte van het laatste lam is.

De schapen van de Rhedense Schaapskudde zijn twee maal tegen de Q-koorts ingeënt en volledig gezond. Alle overige maatregelen ter voorkoming van Q-koorts zijn volgens protocol vastgelegd en zullen worden toegepast.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.