zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeRegioWeer sneeuwoverlast

Weer sneeuwoverlast

Het werd de sneeuwrijkste januarimaand van de laatste tien jaar en dat hebben we in het laatste weekend van die maand ook weer gemerkt. Zaterdagavond viel er wederom sneeuw en waren de wegen andermaal moeilijk begaanbaar. Veel gemeenten zitten inmiddels met een tekort aan strooizout en beperken het strooien dan ook tot enkele hoofdwegen. Ook zondagnacht is weer sneeuw vewacht. Voordeel is dat de temperaturen overdag boven het nulpunt komen en dat veel sneeuw wegsmelt.

Intussen heeft deze winter al een imposant fotoalbum opgeleverd, met plaatjes die gemaakt lijken voor een kerstkaart maar ook met foto’s van de grote overlast die de witte neerslag ook veroorzaakt.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0214588_Landhuis_Beverode_1912.jpg

Retrospectief: Landgoed en landhuis Beverode

Deze week kijken we naar een bijzonder landhuis. Het stond in Dieren op een plek die we tegenwoordig nog steeds kennen als de wijk Beverode. Tegenwoordig natuurlijk bekend van het verzorgingshuis aan de Admiraal Helfrichlaan en ook is er in Dieren de Beverodelaan. Die weg geeft in grote lijnen de

Collecte voor vluchtelingenkinderen

VELP/DIEREN - Van 22 tot 27 november wordt er in Velp en Dieren gecollecteerd voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op een Grieks eiland of op het vasteland. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar.

0215241_Kaars.jpg

Oecumenische vespers: Verhalen van Hoop

DOESBURG - Vanuit de oecumenische samenwerking in de regio Doesburg zijn er ook dit jaar in de tijd van advent weer vespers op de vrijdagavond in de kleine kerken. Steeds zijn er twee voorgangers die de viering samen voorbereiden. Advent is een tijd van wachten en verwachten. Van uitzien naar

0215207_Film_-Pixabay.jpg

Kinderfilm Buurman & Buurman

DOESBURG - Filmhuis Doesburg vertoont zaterdag 27 november een film over Buurman & Buurman voor de jongste filmliefhebbers. Deze begint om 14.00 uur en als er veel belangstelling is, volgt er om 15.30 uur nog een voorstelling. De twee buurmannen zorgen weer voor veel chaos storten zich vol overgave in

0214808_vvdieren.JPG

vv Dieren na penalty’s door in de bekercompetitie

DIEREN - Zaterdag 13 november speelde vv Dieren een bekerwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen. Na 90 minuten stond er een gelijke stand op het bord, 1-1. Een spannende penaltyserie zorgde voor de ontknoping van de spannende wedstrijd. De Dierense spelers wisten deze te winnen en gaan daardoor verder in de

0214439_jubilaris.JPG

Zes jubilarissen bij Zanglust

EMPE - Op zaterdag 30 oktober was het feest bij Dameskoor Zanglust in Empe, er waren maar liefst zes jubilarissen. Lies Dercks is 30 jaar lid, Cootje Albers 40 jaar en Willie Gierman is al 55 jaar lid van het koor. Diny Groot Roessink, Willy van Raaij en Annie Lammers