Lampionnen voor Beatrix

Vrijdagavond werd in Doesburg een lampionoptocht voor de basisschoolkinderen gehouden door Doesburg & Oranje. Op 27 januari vierde Doesburg & Oranje het 100 jarig bestaan en op 31 januari is Koningin Beatrix jarig, dus was het er een mooie datum voor. Wim Schiks vertelde eerst een leuk verhaal over de prinses op de erwt en het ontstaan van Doesburg & Oranje. Daarna vertrokken zo’n 100 kinderen achter het muziekcorps der Voormalige Schutterij voor een rondtocht door de stad. De vrolijke brandende lampions gaven het geheel een feestelijk aanzien en menig bezoeker in de stad bleef even staan om dit te zien.
Na afloop van de rondgang kregen alle kinderen een lekkere beker warme chocomelk van restaurant de Minnarij. Een erg leuk idee dat volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.