Home / De Steeg / CDA kaart spoor aan bij minister

CDA kaart spoor aan bij minister

Het CDA Rheden heeft vorige week de spoorproblematiek in de gemeente Rheden aangekaart bij de minister van Verkeer Camiel Eurlings.

Het CDA Rheden wil een duidelijk signaal afgeven aan de Tweede Kamer. Voor de CDA-fractie is de Rhedense spoorsituatie al jaren een doorn in het oog. ¨Moties richting het college leverden tot nu toe niets op. Onze acties naar de Tweede Kamer toe beginnen nu vruchten af te werpen¨, zegt fractievoorzitter Bert de Boer. De provincies Gelderland en Overijssel hebben volgens De Boer onlangs de noodzaak van voldoende veiligheid en een gezond leefmilieu rondom het spoor benadrukt. Vorige week ontmoette De Boer minister Camiel Eurlings tijdens een bijeenkomst met de Stadsregio Arnhem Nijmegen. De Boer: ¨Een goede gelegenheid om de Rhedense spoorproblemen persoonlijk bij de minister onder de aandacht te brengen.¨ De fractievoorzitter overhandigde luchtfoto´s van het spoor in Velp om te laten zien dat goederenvervoer onacceptabel is.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.