Home / Regio / SP in actie tegen goederentreinen

SP in actie tegen goederentreinen

De SP Rheden heeft de maand februari uitgeroepen tot maand van het spoor. Eén van de speerpunten van de partij luidt: 72 goederentreinen op de IJssellijn: dat spoort niet!

De SP vindt de plannen voor een toename van het goederenvervoer tot 72 treinen per etmaal ´absoluut onverantwoord en onacceptabel´. De overlast voor de omwonenden en het lokale verkeer zal volgens de partij te groot zijn. Bij alle circa 600 woningen aan de spoorlijn in de gemeente Rheden wordt een poster met de tekst ’72 goederentreinen: dat spoort niet!’ aangeboden, om voor de ramen te hangen. Aan de posteractie is een fotowedstrijd verbonden. De winnaar mag een dag gratis reizen met de trein.

Ook zal de SP bij ieder huis een enquête afnemen om onderzoek te doen naar de huidige overlast van goederen- en personentreinen en de mening peilen naar de voorgenomen plannen. Tussen 6 en 19 februari bellen de SP´ers aan bij alle woningen die aan het spoor liggen in Spankeren, Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden en Velp. Op zaterdag 13 februari zal Tweede Kamerlid namens de SP Emile Roemer (woordvoerder Verkeer en Waterstaat) ook deelnemen aan de actie. Roemer heeft in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de overlast op de IJssellijn. In november 2009 pleitte hij voor een onderzoek naar geluids- en trillingsoverlast op deze spoorlijn. Wie niet direct aan het spoor woont en wel een poster en/of enquête wil, kan deze vanaf 6 februari aanvragen via rheden@sp.nl.

Meer informatie: www.rheden.sp.nl.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.