Stadspartij ontevreden met bestemmingsplan Binnenstad

DOESBURG – Stadspartij Doesburg is niet tevreden met het Ontwerp-bestemmingsplan Binnenstad dat onlangs is gepresenteerd. De partij is het vooral niet eens met de aanduiding van het kernwinkelgebied. ‘Van oudsher bestaat het Doesburgse centrum uit drie grote straten: de Meipoortstraat, Kerkstraat en de Ooipoortstraat. De Stadspartij betreurt het dat het kernwinkelgebied in dit bestemmingsplan wordt beperkt tot en met het noordelijke gedeelte van de Ooipoortstraat’, laat men in een persbericht weten. ‘In de commissievergadering op 11 februari heeft de wethouder aangegeven dat deze straat daadwerkelijk een aantrekkelijke winkelstraat is en dat, mocht in de toekomst het winkelbestand zodanig zijn toegenomen, hier een uitstekende optie ligt voor uitbreiding. Dat is vreemd, want in het ontwerpbestemmingsplan gaat hij hier volledig aan voorbij’, aldus de Stadspartij. Omdat er ten eerste meerdere haken en ogen aan het plan zitten en er ten tweede nu al meer dan vijftig zienswijzen zijn ingediend, vraagt de partij zich af of er wel is geluisterd naar de klankbordgroep en andere belanghebbenden. De Stadspartij dringt erop aan een hoorzitting te houden, waarbij belanghebbenden uitleg krijgen en kunnen reageren, voordat de gemeente wordt opgezadeld met allerlei bezwaarschriften en procedures.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.