Giesbeek krijgt nieuwe kerktoren

Giesbeek is niet zeer rijk aan cultuurhistorische schatten. De kerk wordt tot een beeldbepalend gebouw in die plaats gerekend. Het is een wens van veel inwoners van Giesbeek dat de in de oorlog vernielde kerktoren opnieuw wordt opgericht.

Daarom heeft de parochie het plan opgevat om de toren, die in de oorlog verwoest is, als silhouet opnieuw te bouwen, een spits voorzien van ramen en wenteltrap. Zo zal de toren beklommen kunnen worden zodat iedereen van het prachtige uitzicht over het IJssellandschap kan genieten.
Donderdag 28 januari was het zover dat de ‘eerste steen’ gelegd kon worden. In eerste instantie zou deze geplaatst worden door de Commissaris van de Koningin, de heer Cornielje, echter was deze door ziekte niet in staat dit te doen. Hierop is de steen door burgemeester de Ruyter van de gemeente Zevenaar geplaatst met medewerking van twee leerlingen van de bouwplaats, die meebouwen aan de toren. Aangezien de Stichting 300.000 euro subsidie van de Provincie heeft gekregen is er een regel dat er dan leerlingen van het leerlingenwerk deel moeten nemen. Mevrouw Sina de Bouter (locatie voorzitter) opende de bijeenkomst en dankte iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan de realisatie.
Het totale bedrag dat nodig is bedraagt 650.000 euro en door de Provincie, acties en giften uit de hele gemeenschap is er nu een totaalbedrag van 575.000 euro. De Stichting Vrienden van de Giese Toren moet nu nog 75.000 euro bij elkaar halen om het hele bedrag te dekken. Ook willen zij graag rondom de kerk een nieuw straatwerk aanbrengen en dat bedraagt nog een extra 10.000 euro.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.