VVD reageert op plannen Sp Brummen

Zondag 24 januari vond in The Gallery de presentatie plaats van de plannen, zoals die bij Sportclub Brummen bestaan ten aanzien van nieuw(ver)bouw van de accommodatie op sportpark De Hazenberg. Het is de bedoeling dat alles wordt gerealiseerd in het kader van het 100-jarig bestaan in 2012. Op deze bijeenkomst gaven ook vertegenwoordigers van de Brummense politieke partijen PvdA, IPV en VVD acte de presence. De jubileumcommissie van de voetbalclub, die deze meeting had georganiseerd, was uiteraard zeer tevreden met de aanwezigheid van de politici.

Voorwaardenscheppende maatregelen
De VVD kwam als eerste partij met een reactie op de plannen zoals die door Sportclub Brummen gepresenteerd werden. Op de website van de partij is te lezen: “Als het aan de VVD-fractie in de Brummense gemeenteraad ligt, kan Sportclub Brummen rekenen op steun van de gemeente voor de door haar gepresenteerde plannen.” Lijsttrekker Bart Elbers, die in The Gallery aanwezig was, laat weten: “De plannen maken een onderbouwde indruk. Er is vooral goed nagedacht over de financiële kant van het verhaal.” Een belangrijke pijler vormt een door de club opgezet sponsorprogramma. Door deze vorm van zelfredzaamheid lijkt de doelstelling om in 2012 de nieuwbouw te hebben gerealiseerd realistisch. De komende jaren kan er in financieel opzicht niet veel van de gemeente worden verwacht. Elbers denkt wel op andere wijze te kunnen helpen: “De gemeente kan natuurlijk meewerken in voorwaardenscheppende zin om snel de plannen van de club te realiseren. Men zou bijvoorbeeld de kosten van de vergunningen voor z’n rekening kunnen nemen.” Elbers vervolgt: “De VVD in Brummen wil zich er in elk geval sterk voor maken dat de gemeente Sportclub Brummen ondersteunt bij het realiseren van een mooie accommodatie. We blijven ‘nee’ zeggen tegen een nieuw en duur gemeentehuis, maar zeggen ‘ja’ tegen het op deze wijze steunen van sportclubs.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.