Sardiense dansers in Doesburg

Dansgroep de Meulenvelders is vorig jaar een weekje naar Sardinië geweest. Niet zo maar op vakantie, maar om op te treden op uitnodiging van Mario Agus uit Arnhem.

Mario komt uit Sardinië en gaat, net als alle Sardiniërs, ieder jaar een week naar zijn geboorteland voor het feest der emigranten. Nu vonden de Meulenvelders het ook leuk als de Italiaanse dansgroep eens naar Nederland kwam. En na veel geregel kwam het er dan van. Afgelopen week arriveerden de dansers in Doesburg en natuurlijk moeten er dan ook gedanst worden. Zaterdagmorgen traden ze op in verzorgingshuis Elisabeth. De bewoners waren allemaal naar de zaal gekomen om te kijken en te genieten van de mooie dansen. Wel heel anders dan de traditionele dansen van de Meulenvelders, maar de ouderen genoten volop en waren vol lof. Ook bij IJsselzicht stond nog een optreden gepland. Zaterdagavond was er een gezellig feest in het Meulenhuus. Een uitwisseling die voor beide partijen voor herhaling vatbaar is – foto Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.