Succesvol energieproject gemeente Rheden

De subsidie voor huizenbezitters in de gemeente Rheden, die energiebesparende maatregelen aan hun woning willen treffen, is een groot succes. Krap anderhalve maand na de start van de regeling, werd al het subsidieplafond bereikt. Ruim 130 woningeigenaren kunnen hun woning energiezuiniger maken, bijvoorbeeld door het isoleren van dak-, vloer-, of spouwmuren, het plaatsen van HR ++ glas of de installatie van zonnecollectoren. Zij hebben een subsidie van maximaal €1.000 toegezegd gekregen.

De gemeente heeft €100.000 van de provincie Gelderland gekregen om deze regeling uit te kunnen voeren. Al op 8 december was het plafond bereikt, de regeling ging op 1 november van start.

Met het oog op de afronding van het energieproject, geven gedeputeerde Annelies van der Kolk van de provincie Gelderland en wethouder Harriet Tiemens van de gemeente Rheden op 3 februari het startsein voor de isolatie van één van de laatste woningen. Deze woning van de familie Meijerink in Dieren wordt dan voorzien van spouwmuurisolatie. De familie hoopt dat hun huis een stuk comfortabeler wordt en de energienota aanmerkelijk lager.

De subsidie is bedoeld om woningeigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. In de bestaande woningvoorraad is nog heel veel energiebesparing mogelijk. Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) wil dat er in de periode tot 2020 2,4 miljoen woningen en gebouwen energiezuiniger worden gemaakt. De provincie Gelderland en de gemeente Rheden leveren graag een bijdrage aan het realiseren van deze ambitieuze doelstellingen. Met dit project slaan zij de handen ineen. De provincie zorgt voor de financiële middelen, de gemeente regelt de uitvoering.

Het project draagt niet alleen bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen, het is ook goed voor de lokale en regionale werkgelegenheid. Isolatiebedrijven, aannemers en glaszetters hebben een hoop opdrachten ontvangen. Daarmee is het project extra welkom in deze periode van financiële en economische crisis.

Rheden is één van de in totaal 22 gemeenten die deelnemen aan deze provinciale regeling. Vanwege het grote succes van het project wil de gemeente het graag een vervolg geven. Daarvoor is financiële steun van de provincie een absolute voorwaarde. De provincie onderzoekt de mogelijkheden hiervoor.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.