Brummense kegelkampioenen gehuldigd

Twee Brummense kegelteams wisten onlangs de kampioenstitel van de Oost Gelderse Kegelbond te veroveren. Het tweede damesteam van AKO was de beste in de 2e klasse en het eerste team van Nooitgedacht bleef de tegenstanders de baas in de hoofdklasse van de OGK. Zoals te doen gebruikelijk werden de teams gehuldigd op hun thuisbaan van kegelhuis Concordia. Wim Pasman, voorzitter van de Brummense Kegelfederatie, was aanwezig en sprak lovende woorden tot de kampioenen. Hij liet zijn felicitaties vergezeld gaan door het aanbieden van bloemen. Harry Timmer van Concordia sprak zijn bewondering uit voor de sportieve prestaties van de kegelequipes en had voor de dames en heren een fles ‘Sportclub Brummen jubileumwijn’.

Nederlands kampioenschap

Het AKO-team sleepte de titel in de wacht op de kegelbanen in Dieren. De ploeg leverde een bijzondere prestatie, omdat het deel uit maakt van een slechts tien leden tellende kegelclub. De finaleronde werd afgewerkt op de kegelbanen in Lichtenvoorde en daar vond Nooitgedacht zes vijftallen tegenover zich. De Brummenaren wisten 2531 hout bij elkaar te gooien en dat was ruimschoots voldoende voor de eerste plaats. ‘Acht om de Lange’ uit Lochem bleef met 98 hout minder, ver achter. Het eerste team van Nooitgedacht heeft het kampioenschap in de hoofdklasse voor de derde maal binnengehaald. Het team neemt op 10 april deel aan de Nederlandse kampioenschappen die in Utrecht worden gehouden. Opmerkelijk is, dat het tweede team van deze kegelclub zich ook heeft weten te plaatsen voor deze eindstrijd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.