Boeken van Velp en Oranje

Je gooit ‘Máxima, Prinses der Nederlanden’ toch niet weg? Of ‘Dierenleven op de Veluwe’? Het zijn prachtige boeken, die na afloop van een Boekenmarkt vaak als oud papier worden verkocht. Er is geen ruimte om de boeken op te slaan. Zo dreigden tientallen dozen met boeken als oud papier te worden verkocht na de laatste Kunst- en Cultuurmarkt in Velp. Overigens wel voor een goed doel: Stichting Vrienden van de Oude Jan.

Op initiatief van Stichting Velp voor Oranje zijn 20 kisten met boeken geselecteerd om te rouleren langs verzorgingshuizen en andere huizen waar ouderen wonen. Stichting Kleintje Cultuur te Velp sponsort de aanschaf van de kisten. Twee maanden lang blijven de kisten beschikbaar en daarna rouleren ze naar een volgend huis. Steeds één kist met boeken over Europese Koningshuizen en één kist met boeken over vogels, bloemen, landen, geschiedenis, lichte lectuur. “Als iemand een boek graag wil houden, dan mag dat,” zegt Nelleke den Boer van de Velpse Oranjevereniging. “Er zijn genoeg reserveboeken om de voorraad aan te vullen en we vinden het fijn als mensen er plezier aan beleven. Daarom heet het project ook Boekenplezier voor ouderen.”
Woensdagmiddag brachten bestuursleden van Velp voor Oranje de eerste twee kisten naar het H.A. Lorenzhuis aan de Rijnstraat, waar ze direct de belangstelling van de bewoners trokken en in dank werden aanvaard.

Er kunnen zich nog steeds gegadigden voor de boekenkisten opgeven bij: Nelleke den Boer-Pinxter, tel. 026-3613944 of secretaris@velpvoororanje.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.