Rhedense raad: burgemeester moet blijven

De Rhedense gemeenteraad wil dat burgemeester Petra van Wingerden wordt herbenoemd. Op 1 juli loopt haar ambtstermijn af.
De gemeenteraad zal een aanbeveling doen richting de Gelderse Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst moet vervolgens nog officieel toestemming geven. In november startte een vertrouwenscommissie de voorbereidingen voor de herbenoeming. Deze commissie bestaat uit alle fractievoorzitters van de raad. Wethouder Joop Kock trad op als adviseur. Van Wingerden is dit jaar precies zes jaar burgemeester van de gemeente Rheden. Daarvoor was zij burgemeester van de gemeente Groenlo. Van Wingerden was tijdens de raadsvergadering van dinsdag 26 januari zichtbaar gelukkig met de herbenoeming. ¨Ik ga de komende zes jaar mijn best doen en zal bovendien genieten van het burgemeesterschap in deze mooie gemeente.¨
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.