woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeEerbeekKap bomen voor voortgang Lombok-Zuid

Kap bomen voor voortgang Lombok-Zuid

EERBEEK – De ontwikkeling van nieuwbouwwijk Lombok-Zuid loopt voorspoedig. Binnenkort starten zelfs de eerste zichtbare werkzaamheden, er wordt een aantal bomen gekapt in het plangebied.

Het college heeft onlangs besloten het bestemmingsplan Lombok-Zuid ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. De raadsleden buigen zich in februari over dit plan. Momenteel wordt het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van de eerste fase afgerond, zodat het werk binnenkort kan worden aanbesteed. Volgens planning kan het werk op 1 april beginnen, zodat het bouwrijp maken uiterlijk 1 juni is afgerond. Hierna kan worden gestart met de bouw van de eerste woningen.
Voor dit kan worden gedaan, moet een aantal bomen worden gekapt. B&W hebben vorig jaar al een vrijstellingsbesluit genomen, de bekende 19-2, voor de inrichting van het gebied en de realisatie van de eerste fase woningbouw. Er is een inrichtingsplan opgesteld dat inmiddels is uitgewerkt in een bouw- en woonrijpmaakbestek. Uit dit meer gedetailleerde plan werd duidelijk welke beplanting behouden kan worden in het plangebied, en welke begroeiing moet verdwijnen. Hoewel er dus nu bomen worden gekapt, bevat het nieuwbouwplan de herplant van een groot aantal bomen. Dit compenseert de kap van de 46 bomen in ruime mate. De firma Ebola uit Voorst gaat deze bomen kappen. Dit zijn voornamelijk inlandse eiken, berken en een enkele tamme kastanje en Amerikaanse eik. Omdat het broedseizoen op 1 maart begint, is het noodzakelijk dit werk voor die tijd te hebben afgerond.
In oktober 2009 is het eerste deel van de eerste fase woningbouw in de verkoop gegaan. Hiervan zijn inmiddels 27 woningen verkocht. Er zijn nog enkele woningen te koop.
 

spot_img
Vorig artikelUitslag Poll
Volgend artikelGezellig leren bridgen
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

Sintmuziek op carillon

DOESBURG - Zondag 5 december zal tussen 14.00 en 15.00 uur het carillon van de Martinitoren weer klinken. In het eerste deel van het programma klinken diverse stukken waarin bekende sinterklaasliederen zijn verwerkt, hoe kan het ook anders op deze datum? Ook komen alle bekende sinterklaasliedjes voorbij.

0215329_Foi_Foi.jpg

Foi,foi: Opa in de zörgen

Derk was de trotse opa van un kleinkind. Hee was d’r bar gek mee. Umdat de dochter körtbie wonen ging hee oaverdag nog wel is bie zien dochter an um met zien kleinkind te speulen. Hee was toch zo gek met zien kleinzoon. Kleine Robbie vond dit wel mooi. Hee

0215159_jassen.jpg

Nieuwe winterjassen voor SC Doesburg

DOESBURG - De Club van 100 heeft alle trainers en leiders van alle jeugd- en seniorenteams van Sportclub Doesburg voorzien van mooie winterjassen. "We zijn maar al te trots op alle trainers en leiders van onze jeugd- en seniorenteams. Al deze vrijwilligers staan een aantal keren per week in weer

0215035_Happy_stones_Rhederhof.jpg

Samen happy stones maken

RHEDEN - In het kader van de Week van Respect hebben de leerlingen van basisschool De Rheder Enk in Rheden lessen gehad over dit thema. Ook brachten zij een bezoek aan Rhederhof, waar zij samen met de bewoners een actie met happy stones op touw hebben gezet. De bewoners en

0215160_glasvezel.jpg

Wethouder neemt kijkje bij aanleg glasvezel

OEKEN - Op woensdag 10 november bezocht wethouder Pouwel Inberg aannemer Van Gelder Telecom tijdens de graafwerkzaamheden aan ’t Looweg in Oeken. Na een kennismaking met het team volgde een rondleiding met de uitvoerder, waarbij er veel werd verteld en uitgelegd over de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Een Stief Kwartiertje: Vrijheid van vereniging

De vele V’s van de VVV staan voor Vereniging voor Vreemdelingenverkeer, maar in onze regio hebben we het liever over het Vriendelijke Volk aan de Veluwezoom, alleen moeten we ons daar niet veelvuldig in verliezen. Dat vriendelijke willen we zeker voor de vreemdelingen laten gelden, als die vriendelijkheid maar wederzijds