Kap bomen voor voortgang Lombok-Zuid

EERBEEK – De ontwikkeling van nieuwbouwwijk Lombok-Zuid loopt voorspoedig. Binnenkort starten zelfs de eerste zichtbare werkzaamheden, er wordt een aantal bomen gekapt in het plangebied.

Het college heeft onlangs besloten het bestemmingsplan Lombok-Zuid ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. De raadsleden buigen zich in februari over dit plan. Momenteel wordt het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van de eerste fase afgerond, zodat het werk binnenkort kan worden aanbesteed. Volgens planning kan het werk op 1 april beginnen, zodat het bouwrijp maken uiterlijk 1 juni is afgerond. Hierna kan worden gestart met de bouw van de eerste woningen.
Voor dit kan worden gedaan, moet een aantal bomen worden gekapt. B&W hebben vorig jaar al een vrijstellingsbesluit genomen, de bekende 19-2, voor de inrichting van het gebied en de realisatie van de eerste fase woningbouw. Er is een inrichtingsplan opgesteld dat inmiddels is uitgewerkt in een bouw- en woonrijpmaakbestek. Uit dit meer gedetailleerde plan werd duidelijk welke beplanting behouden kan worden in het plangebied, en welke begroeiing moet verdwijnen. Hoewel er dus nu bomen worden gekapt, bevat het nieuwbouwplan de herplant van een groot aantal bomen. Dit compenseert de kap van de 46 bomen in ruime mate. De firma Ebola uit Voorst gaat deze bomen kappen. Dit zijn voornamelijk inlandse eiken, berken en een enkele tamme kastanje en Amerikaanse eik. Omdat het broedseizoen op 1 maart begint, is het noodzakelijk dit werk voor die tijd te hebben afgerond.
In oktober 2009 is het eerste deel van de eerste fase woningbouw in de verkoop gegaan. Hiervan zijn inmiddels 27 woningen verkocht. Er zijn nog enkele woningen te koop.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.