Rijnstate huurt OK van Klein Rosendael

Vanaf 29 januari huurt Ziekenhuis Rijnstate een dag per week een operatiekamer (OK) van Kliniek Klein Rosendael. Hierdoor kan Rijnstate haar wachtlijsten voor chirurgische ingrepen, die zijn ontstaan door een tekort aan OK-personeel, terugdringen.

Ziekenhuis Rijnstate kampt, net als 70% van alle Nederlandse ziekenhuizen, met een tekort aan OK-personeel, met name aan anesthesiemedewerkers. Daardoor kan het ziekenhuis minder operaties uitvoeren dan gewenst. De wachttijden voor de niet-urgente operaties lopen hierdoor op.

Door een samenwerking aan te gaan met Kliniek Klein Rosendael kunnen de chirurgen van Ziekenhuis Rijnstate daar een dag per week gebruikmaken van de OK-ruimte, het OK-personeel en de zorgvoorzieningen die na de operatie nodig zijn. Hierdoor wordt de operatiecapaciteit van Rijnstate uitgebreid. De chirurgen van Rijnstate zullen in Kliniek Klein Rosendael relatief kleine en kortdurende ingrepen uitvoeren. De overeenkomst met Kliniek Klein Rosendael is voorlopig gesloten tot eind februari. Dan verwacht Rijnstate extra OK-capaciteit te verkrijgen in Ziekenhuis Zevenaar.

Lisette van den Berg, Capaciteitsmanager van de OK, Intensive Care en Spoedseisende Hulp van de Alysis Zorggroep, is blij met de tijdelijke uitbreiding van de operatiecapaciteit. “De extra capaciteit zorgt ervoor dat we de wachttijden voor deze ingrepen kunnen verkorten en onze patiënten eerder van dienst kunnen zijn. We hebben bovendien alle vertrouwen in een goede samenwerking met Kliniek Klein Rosendael.”

Ook Wil Rutges, kliniekmanager Kliniek Klein Rosendael, is enthousiast over de samenwerking tussen de zorginstellingen, “Wij hebben tijdelijk OK-capaciteit over, aangezien de uitbreiding van specialisten, orthopedie en algemene chirurgie pas in maart gerealiseerd wordt. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO en het keurmerk ZKN (zelfstandige klinieken Nederland), hetgeen aantoont dat onze zorgverlening en informatie hoog gekwalificeerd is.

Het op orde brengen van haar eigen OK-capaciteit heeft voor de Alysis Zorggroep de hoogste prioriteit. Er wordt door middel van een intensieve wervingscampagne gezocht naar operatieassistenten en met name anesthesiemedewerkers. Ook wordt in samenwerking met Salus Gelria, de werkgeversvereniging van organisaties in de sectoren Zorg en Welzijn, Jeugdzorg & Kinderopvang in Zuid-, West en Midden-Gelderland, gewerkt aan een verhoging van het aantal opleidingsplaatsen voor deze functies in de regio. Het structureel verhogen van de OK-capaciteit heeft tijd nodig. Daarom heeft Alysis aanvullende maatregelen genomen die er op korte termijn voor zorgen dat de OK-capaciteit wordt uitgebreid.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.