maandag 18 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeRozendaalRijnstate huurt OK van Klein Rosendael

Rijnstate huurt OK van Klein Rosendael

Vanaf 29 januari huurt Ziekenhuis Rijnstate een dag per week een operatiekamer (OK) van Kliniek Klein Rosendael. Hierdoor kan Rijnstate haar wachtlijsten voor chirurgische ingrepen, die zijn ontstaan door een tekort aan OK-personeel, terugdringen.

Ziekenhuis Rijnstate kampt, net als 70% van alle Nederlandse ziekenhuizen, met een tekort aan OK-personeel, met name aan anesthesiemedewerkers. Daardoor kan het ziekenhuis minder operaties uitvoeren dan gewenst. De wachttijden voor de niet-urgente operaties lopen hierdoor op.

Door een samenwerking aan te gaan met Kliniek Klein Rosendael kunnen de chirurgen van Ziekenhuis Rijnstate daar een dag per week gebruikmaken van de OK-ruimte, het OK-personeel en de zorgvoorzieningen die na de operatie nodig zijn. Hierdoor wordt de operatiecapaciteit van Rijnstate uitgebreid. De chirurgen van Rijnstate zullen in Kliniek Klein Rosendael relatief kleine en kortdurende ingrepen uitvoeren. De overeenkomst met Kliniek Klein Rosendael is voorlopig gesloten tot eind februari. Dan verwacht Rijnstate extra OK-capaciteit te verkrijgen in Ziekenhuis Zevenaar.

Lisette van den Berg, Capaciteitsmanager van de OK, Intensive Care en Spoedseisende Hulp van de Alysis Zorggroep, is blij met de tijdelijke uitbreiding van de operatiecapaciteit. “De extra capaciteit zorgt ervoor dat we de wachttijden voor deze ingrepen kunnen verkorten en onze patiënten eerder van dienst kunnen zijn. We hebben bovendien alle vertrouwen in een goede samenwerking met Kliniek Klein Rosendael.”

Ook Wil Rutges, kliniekmanager Kliniek Klein Rosendael, is enthousiast over de samenwerking tussen de zorginstellingen, “Wij hebben tijdelijk OK-capaciteit over, aangezien de uitbreiding van specialisten, orthopedie en algemene chirurgie pas in maart gerealiseerd wordt. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO en het keurmerk ZKN (zelfstandige klinieken Nederland), hetgeen aantoont dat onze zorgverlening en informatie hoog gekwalificeerd is.

Het op orde brengen van haar eigen OK-capaciteit heeft voor de Alysis Zorggroep de hoogste prioriteit. Er wordt door middel van een intensieve wervingscampagne gezocht naar operatieassistenten en met name anesthesiemedewerkers. Ook wordt in samenwerking met Salus Gelria, de werkgeversvereniging van organisaties in de sectoren Zorg en Welzijn, Jeugdzorg & Kinderopvang in Zuid-, West en Midden-Gelderland, gewerkt aan een verhoging van het aantal opleidingsplaatsen voor deze functies in de regio. Het structureel verhogen van de OK-capaciteit heeft tijd nodig. Daarom heeft Alysis aanvullende maatregelen genomen die er op korte termijn voor zorgen dat de OK-capaciteit wordt uitgebreid.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...