Home / Regio / Computersysteem politie beperkt beschikbaar

Computersysteem politie beperkt beschikbaar

Het computersysteem van de politie in Noord-Oost Nederland is slechts beperkt beschikbaar. Sinds woensdag 20 januari hebben acht korpsen in Noord-Oost Nederland (waaronder Apeldoorn, Brummen en Bronckhorst) computerproblemen. Vanaf maandagochtend kon in deze acht betrokken korpsen door een beperkt aantal mensen worden ingelogd. Deze maatregel heeft er toe geleid dat de situatie op dit moment beheersbaar is.
Ondanks de beheersbare situatie hebben we te maken met ernstige problemen. De problemen zijn dusdanig complex, dat niet wordt verwacht dat deze snel opgelost kunnen worden. Er worden diverse maatregelen genomen die de problemen reduceren en de dienstverlening richting de burger garanderen.
Oorzaak
De oorzaak voor de problemen is nog niet duidelijk. Het is wel helder dat er geen sprake is van een hacker of een virus. Technici werken voortdurend aan het verder beheersbaar maken van de problemen en het achterhalen van de oorzaak. De storing heeft geen invloed op de primaire processen als de noodhulp en de reguliere hulpverlening aan burgers. Het Politie Service Center (0900 8844), het noodnummer 112 en het communicatienetwerk C2000 functioneren normaal.

 

Oplossing

Momenteel kan in de acht korpsen op maximaal 3000 accounts worden ingelogd. Dit is ongeveer de helft van de normaal beschikbare capaciteit. Ook worden alle gesignaleerde problemen in kaart gebracht en geanalyseerd, om de mogelijke oorzaken van de problemen te achterhalen en op te lossen. De verwachting is dat dat zeker tot na het weekend zal duren.

Aangifte

Er kan nog steeds aangifte gedaan worden. De gegevens kunnen echter niet direct in de systemen worden vastgelegd. Aangiftes via internet kunnen gewoon doorgaan, bij aangiftes die gedaan worden aan de bureaus kunnen wachttijden ontstaan.

 

Betrokken korpsen

De computerproblemen hebben betrekking op de korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost- Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente. Deze acht korpsen functioneren op een gezamenlijk netwerk.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.