Loenense Dialectclub geeft drie uitvoeringen

De dialectclub Vrienden van de Streektaal Loenen en Umstreken geeft ook dit jaar drie uitvoeringen. Op 19 en 20 februari brengen de leden van de club een programma onder het motto ‘Un oavond in de streektaal’ en op zondag 21 februari wordt ‘Un middag in de streektaal’ gepresenteerd.

Maandenlang zijn de leden al bezig met de voorbereidingen van de uitvoeringen. Er wordt weer een gevarieerde avond gebracht met voordrachten, gedichten, liedjes en sketches. Alles in het dialect. Muziek hoort bij een uitvoering. Daarom is het duo Marie Bello en Annie Wonnink weer present met hun harmonica’s.

Het wordt de vijftiende uitvoering van de Loenense dialectclub. Ieder jaar werden er sketches opgevoerd. De leden gaan zelf ook de pen ter hand nemen en schrijven leuke sketches. De stukjes worden ook door leden van de Loenense club gespeeld. Dit jaar ondermeer de sketche ‘Goeie morgen’. In ‘Ut steed in de sterren’ komt een un heuze waarzegster aan het woord. In ‘Uut winkelen’ wordt de problemen met het winkelen belicht. De oudste toneelspelers Bertha Muller, Leida Berends en Berend Reuvekamp zullen zeker samen weer schitteren in de sketch ‘Met pensioen’. Bertha Muller en Leida Berends hebben de regie.
Tijdens deze uitvoering is er volop zang. Het duo Kaatje en Klaas zingt enkele liedjes. Klaas heeft weer een paar nieuwe liedjes gemaakt. Wim Klomp beter bekend als Joop van Dalen komt weer met een voordracht. Het harmonicaduo Marie Bello en Annie Wonnink brengt het publiek weer in gezellige stemming. Het wordt weer vrolijk zingen en deinen.
De avonden beginnen om 19.30 uur en de dialectmiddag om 14.00 uur. Kaarten, tevens programma’s, zijn vanaf vrijdag 29 januari verkrijgbaar bij sigarenmagazijn Elzenaar, Eerbeekseweg, Loenen en bij het secretariaat Janny Jurriëns, Ydinkerf 22 in Eerbeek, telefoon 0313-653030 of 06 16221870.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.