NBvP Empe Tonden zelfstandig verder

EMPE – De afdeling Empe – Tonden van de NBvP Vrouwen van Nu bestaat niet meer. De dames gaan grotendeels verder als zelfstandige vereniging Vrouwen Aktief Empe – Tonden.

De NBvP werd om meerdere redenen de rug toegekeerd. In een interview met de Stentor vertellen de nieuwe voorzitter en secretaris dat de financiële kant een belangrijke rol speelde. Ook het aanbod vanuit de bond was niet meer van deze tijd. Daarom is de afdeling Empe – Tonden nu ter ziele. Van de 113 leden blijven er 103 lid van de nieuwe vereniging Vrouwen Aktief.

Tijdens de eerste bijeenkomst is een nieuw bestuur gekozen. Sonja Heuvelink is de nieuwe voorzitter, Ineke Ponger secretari en Betsie Blankespoor penningmeester. Ankie Zegers, Cootje Albers en Annie Onstein zijn aangesteld als algemeen bestuurslid. Met het aftreden van Thea Bats is er een vacature ontstaan.
Hierna zijn drie jubilarissen gehuldigd. Mevrouw A. Bosch van Rosenthal – Houtsmuller is was 50 jaar lid, mevrouw D. Boskamp – Boers 40 jaar en mevrouw J. de Winkel – Wassink was 25 jaar lid. De vierde jubilaris, mevrouw A. Booy – Ribbink, was helaas verhinderd. Door te stemmen is besloten de lidmaatschapsjaren bij de bond door te tellen bij de nieuwe vereniging.

Na het officiële gedeelte hield de heer Job Teeuwen een boeiende dialezing over Het Groote Veld, het gebied rondom Vorden. Dat maakte deze eerste avond tot zeer geslaagd en een belofte voor het komend seizoen. Vrouwen Aktief heeft een mooi gevarieerd jaarprogramma. Naast de verenigingsavonden kunnen leden deelnemen aan diverse activiteiten, zo is er een tuinclub, wandelclub, een groep volksdansen, nordic walking en zwemmen. Ook zijn er doe-avonden met bijvoorbeeld handwerken en kaarten. Er nemen vrouwen deel van alle leeftijden, hoewel de jongere garde best iets beter vertegenwoordigd mag worden. Het blijkt voor iedereen steeds leuk om vrouwen uit de omgeving te ontmoeten. Belangstellenden zijn welkom eens vrijblijvend een avond bij te wonen in ’t Oortveld in Empe.

Ineke Ponger, 0575-515796; Sonja Heuvelink, 0575-476517
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.