Home / Doesburg / Succes De Hessegracht

Succes De Hessegracht

DOESBURG – In de tweede week van januari is gestart met de verhuizing van bewoners in De Hessegracht aan de Coehoornsingel in Doesburg. In vier woningen wonen nu vierentwintig bewoners met psychogeriatrische problematiek. Iedere woning heeft een eigen huiskamer met een open keuken en zes zit- en slaapkamers. De bewoners reageren goed op de voor hen nieuwe woonomgeving. Ook familieleden zijn enthousiast over de woningen en het zorgconcept. De Hessegracht is een uniek project in Doesburg. Niet alleen de uitstraling en sfeer vallen op maar ook de duurzame en energiezuinige bouw. Bewoners worden op basis van individuele zorgbehoeften begeleidt en verzorgd in een huiselijke omgeving met dagelijkse activiteiten. De beleving en leefgewoonten van de bewoners vormen het uitgangspunt van de dag en bovendien hoeven Doesburgers die intensieve dementiezorg nodig hebben voortaan niet meer te verhuizen naar Dieren of Doetinchem.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.