Vivare en Rheden sluiten overeenkomst Velp-Zuid

De gemeente Rheden en woningcorporatie Vivare hebben donderdag hun handtekening gezet onder een overeenkomst om Velp-Zuid de komende jaren te vernieuwen. Zowel woningen als straten worden onder handen genomen.

De vernieuwing moet uiteindelijk leiden tot een wijk met een gevarieerd aanbod aan woningen en een verbeterde openbare ruimte.¨Met deze overeenkomst halen we de banden met Vivare aan om zowel de woonomgeving als sociaal-maatschappelijke functies in de wijk te verbeteren¨, legt wethouder Luuk Kuiper uit. De wethouder noemt als voorbeelden de aanleg van boomtuintjes en een bezoekproject voor huishoudens met problemen. De gemeente en Vivare werken binnen het project nauw samen met het Wijkplatform Velp-Zuid. Het platform spreekt van een ´vruchtbare´ samenwerking. De drie partijen organiseerden de afgelopen maanden diverse bijeenkomsten voor bewoners van Velp-Zuid. Uit gesprekken kwam onder meer naar voren dat de isolatie van veel woningen niet optimaal is.

De omgeving van de Troelstrastraat, Graaf Ottostraat en Groen van Prinstererstraat komt als eerste in aanmerking voor vernieuwing. Vivare zal de komende tijd met alle bewoners in gesprek gaan om te inventariseren wat er in de wijk moet gebeuren. Er worden zowel woningen gesloopt als gerenoveerd. Vivare verzekert voor bewoners een vervangende woonruimte te zoeken. Tevens kunnen bewoners een terugkeergarantie verwachten, waardoor zij voorrang krijgen als ze willen terugkeren naar hun vernieuwde of vervangen huis. Wethouder Kuiper hoopt zo snel mogelijk met de uitvoering van de plannen te kunnen beginnen. De voorbereiding moet dit najaar zijn afgerond.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.