Heel Doesburg aan het sporten

DOESBURG – Gemeente Doesburg is per 1 januari gestart met het sportproject Gezond Doesburg, dat wordt uitgevoerd door Breedtesport. Het project gaat vier jaar duren en is erop gericht mensen aan het sporten te krijgen die nu nog maar weinig bewegen.

Gezond Doesburg zat in op het tegengaan van overgewicht bij kinderen en jongeren. Hiervoor worden op de basisscholen sport- en smaaklessen georganiseerd, gekoppeld aan voorlichting over gezonde voeding. Ook de ouders worden bij dit programma betrokken.
Ook voor senioren is het belangrijk om in beweging te blijven. Daarom worden diverse sport- en beweegactiviteiten georganiseerd, gecombineerd met voorlichting om ongelukjes met vallen te voorkomen. De activiteiten worden gericht op de vraag en behoeften van de deelnemers. Doel is het bewegen meer in te passen in het dagelijks leven.
Er wordt bij dit project veel samengewerkt met lokale organisaties. Om bestaande werkzaamheden op elkaar af te stemmen en om nieuwe activiteiten samen te organiseren zijn huisartsen, jeugdgezondheidszorg, welzijnswerk, sportverenigingen, scholen, jongerenwerk, wijkraden, ondernemers en ouderenbonden benaderd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.