Centrum voor Jeugd en Gezin opent op 26 januari

 

Op 26 januari opent wethouder Jansen van de gemeente Rheden officieel het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin in de gemeente Rheden. Het CJG is gevestigd in de bibliotheek van Dieren. Het openingsfeest is voor iedereen toegankelijk en begint om 16.00 uur.
Het CJG is een initiatief van minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin, en bedoeld om in alle grote gemeenten van Nederland een laagdrempelig en herkenbaar inlooppunt te zijn voor ouders, kinderen, scholieren en jongeren tot 23 jaar. Men kan er terecht voor alle vragen over opvoeden en opgroeien.

Het CJG in de gemeente Rheden is aangehaakt bij het CJG Regio Arnhem. Het CJG in Dieren is een inlooplocatie. Er is een medewerker aanwezig die direct vragen kan beantwoorden en advies of tips kan geven. Ook kan deze medewerker een gesprek met een deskundige regelen. Het CJG is geopend op dinsdagen van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Later dit jaar wordt een tweede CJG in de gemeente Rheden geopend, in Velp. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.

Feestelijk programma
Er is een gevarieerd programma samengesteld. Op basisscholen is een creatieve wedstrijd opgezet met als thema ‘jeugd en gezin’. De prijsuitreiking vindt tijdens de opening van het CJG plaats. Schrijfster Lydia Rood is aanwezig om uit haar kinderboeken voor te lezen. Daarnaast zal Atelier Velp verschillende dansoptredens opvoeren. Voor de allerkleinsten zorgt Koning Ozohoog van sprookjestheater Dieren, voor een aangename ontvangst en leuk vermaak.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.