Home / Loenen / Geen Lammetjesdag in Loenen dit jaar

Geen Lammetjesdag in Loenen dit jaar

Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen wil geen extra risico’s nemen met de situatie rondom de Q-koorts en heeft daarom besloten Lammetjesdag in Loenen af te gelasten. Deze zou plaats vinden op 14 maart.

Bezoekers lopen op de terreinen van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen geen verhoogd risico op besmetting met de Q-koorts, ook niet in de gebieden waar schapen of andere grazers lopen. Desondanks vindt de stichting het toch verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Hierbij worden de richtlijnen en adviezen van het Ministerie van Landbouw opgevolgd. Het Ministerie heeft als richtlijn dat de lammetjesdagen afgelast dienen te worden indien kuddes niet zijn gevaccineerd tegen de Q-koorts. Als gevolg van een tekort aan vaccins zijn de kuddes van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen nog niet ingeënt.
De kans op Q-koorts-besmetting is groter op het moment dat geiten en schapen bevallen. Daarom wordt de schaapskooi in Loenen in de aflammerperiode, van half januari tot half mei, afgesloten voor publiek.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.