Rheden presenteert verkeersstudie Traverse

De gemeente Rheden heeft een studie naar de gevolgen van de Traverse Dieren voor het doorgaand verkeer laten uitvoeren. Het belangrijkste resultaat: door een ´knip´ in de Harderwijkerweg zal de verkeersdrukte in Dieren afnemen.

De studie geeft weer hoe de doorstroming van het verkeer op de Burgemeester de Bruinstraat en de lokale wegen in Dieren zal verlopen na aanleg van de Traverse. Dit vormt een belangrijk uitgangspunt voor de milieueffectrapportage, die dit jaar wordt opgesteld. In de verkeersnotitie is variant 3 van de Traverse, waarbij de Burgemeester de Bruinstraat wordt verdiept, richtinggevend. ¨Mocht de keuze in de toekomst op een andere variant vallen, dan zal de verkeersnotitie worden aangevuld¨, legt wethouder Hans Elsenaar uit. Vorige week werd duidelijk dat in het provinciehuis aan een extra variant met alleen ondertunneling ter hoogte van de Harderwijkerweg en de Wilhelminaweg wordt gewerkt.

De ´knip´ in de Harderwijkerweg zou in het noorden van Dieren moeten komen. Elsenaar: ¨Hierdoor concentreert het verkeer zich op de Burgemeester de Bruinstraat.¨ In de studie is tevens bekeken wat de effecten zijn van een doortrekking van de Noordelijke Parallelweg en een aansluiting van de Burgemeester de Bruinstraat op de Kanaalweg. Rheden zal de verkeersnotitie binnenkort bespreken met de Tafel van Tien. ¨We nodigen in ieder geval alle deelnemers uit en dan zien we wel wie er komen¨, doelt Elsenaar op het recente bericht dat meerdere belangengroepen de klankbordgroep vaarwel hebben gezegd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.