Auto’s wassen voor Haïti

SPANKEREN – Het plein van de Prinses Margrietschool in Spankeren veranderde vrijdagmiddag voor een uurtje in een heuse wasstraat. Kinderen uit groepen vijf tot en met acht wasten hier auto’s voor het goede doel: Haïti.

Zowel op het voor- als achterplein waren er kinderen in de weer met emmers met sop, sponzen en tuinslangen. Auto’s, en zelfs een enkele fiets, sloten aan in een ronde op het plein en werden keurig schoongeboend. De jongens en meisjes hadden koude handen, maar beseften allemaal heel goed waar ze het voor deden. Hun leeftijdsgenootjes in Haïti hebben immers op dit moment helemaal niets meer. En daar wilde iedereen zich best een uurtje voor in het zweet werken. Inwoners van het dorp, ouders en toevallige passanten, werkten graag mee aan deze actie voor het goede doel. Hoewel slechts 2 euro per wasbeurt werd gevraagd, gaven de meeste autobezitters iets extra’s. Er werd zelfs lekkers uitgedeeld aan de noeste werkers.
Ook dit weekend zijn de kinderen nog bezig voor Haïti, volgens het alom bekende principe Heitje voor een Karweitje gaan ze op pad om klusjes te doen voor familieleden en buren. Maandag wordt de balans opgemaakt en bekeken welk bedrag er kan worden overgemaakt naar giro 555.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.