MER uitbreiding Scherpenbergh naar gemeenteraad

Het millieueffectrapport (MER) voor golfbaan de Scherpenbergh in Oosterhuizen is op 20 januari door het college van B en W ter goedkeuring naar de gemeenteraad gestuurd. Het project, met een lange voorgeschiedenis, kan daarmee een stap voorwaarts maken. Het MER is gemaakt ter onderbouwing van het bestemmingsplan dat voor de uitbreiding moet worden aangepast.

In het MER zijn drie uitbreidingsvarianten voor De Scherpenbergh uitgewerkt. Bij de eerste heeft de uitbreiding plaats op de zogenoemde westelijke akker. Een tweede mogelijkheid is deels gesitueerd op het voormalige munitie magazijnen complex (MMC) van Defensie. Een derde alternatief is zowel op de westelijke akker als op het MMC. Deze laatste combinatievariant heeft de voorkeur van de initiatiefnemer en is ook het meest milieuvriendelijke alternatief. De alternatieven ontlopen elkaar echter niet veel. Het combinatiealternatief wordt alvast, in aanloop naar goedkeuring door de gemeenteraad, uitgewerkt in het voorontwerp bestemmingsplan.

Er is al jaren veel gedoe rond de golfbaan. Zo besloot Apeldoorn in december 2009 nog op te treden tegen het gedoogd gebruiken van drie oefenholes. Die handhaving was afgedwongen door de Vrienden van het Albaveld. Die kregen van verschillende rechters en later ook van de Raad van Staten gelijk in hun protest tegen de oefenholes en uitbreidingen van de golfbaan.
De strijd duurt inmiddels elf jaar en al die tijd gedoogd de gemeente Apeldoorn het gebruik, terwijl vijf jaar de maximale termijn voor gedogen is. Bovendien ligt het gehele golfcomplex volgens de tegenstanders binnen het gebied van Natura 2000 en heeft een aanvraag voor vergunning alleen daar door al geen schijn van kans. Een vroeger afgesproken natuurcompensatie is ook nooit uitgevoerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.