Home / Doesburg / Burgemeester leest voor kleuters

Burgemeester leest voor kleuters

In het kader van de voorleesdagen, was Doesburgs burgemeester Kees Luesink woensdag 20 januari op Het Hummelhus, om daar de peuters voor te lezen. Die vonden het reuze spannend, zo’n meneer met ‘bling bling’, zoals één van de hummels het uitdrukte. Het voorlezen ging Luesink goed af en de tijd vloog.

Tijdens de nationale voorleesdagen wordt er extra aandacht besteed aan voorlezen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taal gevoel en bezorgt veel plezier. Kinderen die plezier hebben bij het voorlezen, leren makkelijker lezen als ze naar de basisschool gaan.
De gemeente Doesburg hecht veel waarde aan educatie bij jonge kinderen en het belang van peuterspeelzalen om daar vorm aan geven. In elke wijk is dan ook een peuterspeelzaal te vinden. Eén van de speelzalen Kom Pas Kijken, gaat binnenkort verhuizen van de oude Bongerd naar een ruimte in basisschool de Horizon (stad).
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.