Bonnen bij fietsverlichtingscontroles Rheden en Doesburg

De politie heeft in de avonduren van donderdag 21 januari fietsverlichtings-controles gehouden op verschillende plaatsen in Dieren, Doesburg, Rheden en Velp. Daarbij werden tussen 18. 00 en 20. 30 uur in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder licht reden.

Om het gebruik van fietsverlichting verder te stimuleren en het aantal slachtoffers tegen te gaan, controleert de politie in Gelderland de komende tijd regelmatig op fietsverlichting. Dit kan zijn in de vroege ochtend langs schoolroutes, tijdens avonduren zowel in als buiten stadskernen of controles gericht op uitgaans- en sportgelegenheden. Om het belang van goede fietsverlichting extra kracht bij te zetten, is samen met het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland) een speciale controleactie opgezet. Bij deze controles bekeurt de politie fietsers die hun verlichting niet op orde hebben, maar zorgt er ook direct voor dat fietsers hun weg ‘verlicht’ kunnen vervolgen en veilig op de plaats van bestemming aan kunnen komen. Alle bekeurde fietsers krijgen namelijk een gratis setje (losse) fietslampjes mee.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.