Haïti-actie Dierense scholieren

Ook de kinderen van de Emmaschool in Dieren toonden hun betrokkenheid bij de situatie in Haïti. Voor de school was het extra bijzonder. In de kleutergroep zit namelijk een jongetje dat geboren is in Haïti. Hierdoor was er sprake van een extra stimulans voor alle kinderen. De ouders van deze jongen hebben de school informatie gegeven en gezamenlijk is gekeken naar een lokaal project waar de school graag haar donatie aan wil doen.

Samen met de leerlingen van groep 8 is gekeken naar wat een goede actie zou zijn om op korte termijn veel geld in te zamelen. Uiteindelijk viel de keuze op een flessenactie, in combinatie met het bakken en vervolgens verkopen van koekjes. In de aula staan twee zwembaden die de kinderen dagelijks vullen met lege flessen. Daarnaast is er de verwachting dat er ook spontane donaties worden gedaan. Daarom staan er in iedere klas ‘spaarhonden’ die gevuld kunnen worden.

De eerste woensdagmiddag was meteen succesvol. De teller stond toen al op 783 flessen.
Met nog anderhalve week te gaan zal dat aantal alleen nog maar gaan groeien….
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.