Eduard Meurs gaat voor de Alpe d’HuZes

Eduard Meurs uit Loenen loopt over van enthousiasme. Hij is druk in de weer met de voorbereidingen met de grootste uitdaging in zijn leven. Op 3 juni doet hij met een team mee aan de Alpe d’HuZes, een krachttoer om de Alpenreus te bedwingen. Niet één keer maar zes keer op één dag!. Dit alles voor het goede doel: de kankerbestrijding.

 

Voor er vertrokken kan worden moet er niet alleen fors getraind worden maar ook willen de renners met een flinke geldbuidel gaan afreizen om bij te dragen aan een mooi eindresultaat.

Eduard Meurs (49), coördinator Bedrijfshulpverlener van beroep, kwam bij toeval in contact met renners van deze monstertocht. Op zijn werk (Justitiële Jeugdinrichting Rentray in Lelystad), hoorde hij van zijn collega’s voor het eerst van Alp d’HuZes. Meurs legt uit dat de Stichting Alpe d’HuZes (een variant op de naam van de bekende berg) is opgericht om de onmacht die door kanker ontstaat om te zetten in kracht. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’, accepteren de deelnemers geen beperkingen in wat ze kunnen en zullen bereiken. Dit geldt volgens Meurs zowel voor de renners, de sponsoren en de artsen die nooit mogen stoppen met het aanwenden van al hun kennis en vaardigheden om leven voor patiënten zo draaglijk mogelijk te maken.

 

Na de introductiedag vorig jaar november raakte Meurs geheel in de ban van deze actie. Meurs: “Het is veel meer dan ‘weer eens wat anders’. Iedereen is altijd in beweging en bezig. Het lijkt zo gewoon en toch zijn er velen onder ons die niet de kans hebben om met hun toekomst bezig te zijn vanwege de ingrijpende ziekte kanker. Ik wil bijdragen aan een gelukkig en gezond leven met kanker. Ik daarvoor afzien voor alle mensen die moeten afzien!”
Dat kanker een ingrijpende ziekte is ondervond hij ook mee in familie, buren en kennissenkring. Iedereen kent deze ziekte en heeft er mee te maken. Iedereen heeft ook zo zijn eigen doelen. Meurs wil voor het KWF zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen. Minimaal zes keer in één dag naar boven. Geen kleinigheid want het stijgingspercentage is gemiddeld 11 procent.Hij moet in 13 km zo’n 1000 meter overwinnen. De beklimming duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. Voor Meurs is het een persoonlijke sportieve overwinning. Maar ook om met het team het geld (10.000 euro) bij elkaar te krijgen is een uitdaging.

 

Donderdag 3 juni gaat hij de uitdaging aan om minimaal zes keer de vermaarde Alpenreus op een dag te beklimmen. Dat doet hij samen met 250 renners en 250 estafetteteams. Met deze 2010 deelnemers willen ze proberen het sponsorresultaat van 2009 (bijna 6 miljoen euro) te overtreffen. Er wordt alles op alles gezet om de 10 miljoen binnen te krijgen.

 

De Loenense deelnemer is zich er van bewust dat er heel wat van hem wordt gevraagd. Fietsen (racefiets en mountainbike) doet hij pas een jaar of vier. Voordien was hij een trouw lid van de voetbalvereniging Loenermark. In de komende maanden moet hij flink de heuvels en bergen op om de kilometers in de benen te krijgen. Menig vrij uurtje klimt hij nu op de pedalen om goed getraind in juni de Alpen te beklimmen.
In de afgelopen maanden is hij al met zijn team uit Lelystad druk mee geweest om gelden bijeen te krijgen. Allerlei acties werden en worden op touw gezet. Hij was al present bij de kerstmarkt en vuurwerkwerkverkoop om aandacht te vragen voor deze actie. De ondernemers uit Loenen en omliggende dorpen worden door Meurs benaderd voor sponsoring want er wordt van elk team wel verwacht bij te dragen met een flink bedrag.
De Loenenaar heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Degenen die de actie van Meurs een warm hart toedragen (scholen, clubs, families) kunnen mailen naar eduardmeurs@chello.nl of Opgeven is geen optie.nl. Bellen kan ook 06-34204231.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.