Doesburg kan verder met woningbouw Beinum West

De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft het verzoek om voorlopige voorziening van de Stichting tot Behoud van de Stadsweiden in Beinum-West afgewezen.

Het ministerie van LNV heeft in november 2009 besloten, dat de gemeente geen ontheffing nodig heeft in het kader van de Flora- en faunawet voor de 1e fase van Beinum West. In het besluit van het Ministerie worden een aantal maatregelen genoemd, die de gemeente moet uitvoeren. De gemeente kan nu verder met het uitvoeren van deze maatregelen. Eén van de maatregelen betreft het verplaatsen van nestkasten. Het bouwrijp maken van de locatie wordt volgende week hervat, waarbij ook een andere maatregel wordt uitgevoerd. Het gaat hierbij om het aanleggen van zogenaamde wadi’s, met onder andere ruig grasland en knotwilgen.

Het door de stichting Stichting tot Behoud van de Stadsweiden ingestelde hoger beroep, wordt in een later stadium door de Raad van State behandeld.

www.doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.