maandag 18 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeDe SteegStreep door woningbouw op RiverStone

Streep door woningbouw op RiverStone

Er komen geen woningen op het terrein RiverStone bij Velp. De Rhedense gemeenteraad haalde dinsdagavond 19 januari een streep door het voorstel van het college om 140 woningen op het terrein van de oude steenfabriek te bouwen.

De VVD, het CDA en Gemeentebelangen dienden een motie in om alleen recreatie in het gebied toe te staan en vormden een meerderheid van de raad. Volgens de drie partijen is er onvoldoende draagvlak voor woningbouw. ¨Je kunt geluiden van inwoners niet negeren¨, sprak Ronald Haverkamp, fractievoorzitter van de VVD. Ook Piet Wubs van Gemeentebelangen sneed het gebrek aan draagvlak onder de bevolking aan. ¨Het gebied is straks met woningbouw alleen toegankelijk voor een grijs golfje uit de Randstad. Wij zien liever een steenfabriek dan woningbouw.¨ De SP keerde zich eveneens tegen woningbouw, maar stemde niet in met de motie. Volgens Hendri Witteveen van de ChristenUnie is het nog maar de vraag of er wel een gebrek aan draagvlak voor het plan is. ¨Uit de enquête van de ontwikkelaar kwam helemaal niet zoveel weerstand naar voren. Wij gaan akkoord met het voorstel van het college.¨

Ook de PvdA en GroenLinks keerden zich niet tegen woningbouw op RiverStone. ¨Woningbouw is een middel om van RiverStone een openbare plek te maken¨, zei Bert Kiljan van de PvdA. ¨Loslaten van woningbouw betekent een industrieterrein en dat biedt de gemeenschap geen meerwaarde.¨ De PvdA pleitte wel voor een aanpassing van het plan. De partij wilde 3,5 miljoen euro in een Groenfonds voor compensatie van de natuur rondom het plangebied. Onvoldoende uitwerking van dit Groenfonds was voor GroenLinks de aanleiding om niet met het collegevoorstel in zee te gaan. Fractievoorzitter Janet Duursma gaf aan ´verbijsterd´ te zijn over de ´ommezwaai´ van de andere raadsfracties. Ze doelde op de motie van twee jaar geleden, waarin de fracties het college nog verzochten meerdere varianten van woningbouw uit te werken.

Volgens wethouder Luuk Kuiper komt door deze wending van de fracties de betrouwbaarheid van het bestuur in het gedrang. Het college zal niet met de aanleg van recreatieve voorzieningen op RiverStone aan de slag gaan. Kuiper: ¨Dit is niet uitvoerbaar vanwege de kosten. Zonder woningbouw is er geen economische drager voor groene ontwikkeling in het gebied.¨ Het college zal de eigenaar van het terrein RiverStone via een brief informeren over het standpunt van de raad.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...