Duo aangehouden met buit inbraak

De politie heeft maandag 18 januari in Laag-Keppel twee mannen uit Doesburg, 18 en 25 jaar oud, aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak aan de Willem Dreeslaan in Doetinchem. Zij werden in de gestolen auto aangetroffen en hun buit lag op de achterbank.
De politie zag omstreeks 15:00 uur een auto rijden op de Oude Zutphenseweg in het buitengebied van Laag-Keppel met daarin bovengenoemd duo. Bij controle van de personen en de auto bleek de bestuurder, de 25-jarige man, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en konden beide personen geen geldig legitimatiebewijs tonen. De bijrijder gaf een valse identiteit door. In de auto troffen agenten diverse goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Over de auto konden zij ook geen duidelijke verklaring afleggen.

Tijdens het natrekken van alle bijzonderheden werd op de politiemeldkamer een melding van een woninginbraak aan de Willem Dreeslaan doorgegeven. Daar was men via een openstaand raam naar binnen geklommen en had men onder meer een tv en de autosleutels gestolen. De omliggende politie-eenheden hoefden niet meer uit te kijken naar de daders, want collega’s hadden hen al in de kraag gevat.
Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.