Julianaschool maakt ruimte voor nieuwe plannen

BRUMMEN – Door de Julianaschool te slopen, hoopt het gemeentebestuur van Brummen de inwoners te prikkelen tot nadenken over een nieuwe invulling van het terrein. Ook de noodlokalen en naastgelegen gymzaal gaan tegen de vlakte, naar verwachting medio maart.

Er wordt druk gewerkt aan een nieuw plan voor het centrum van Brummen, zoals dat momenteel ook in Eerbeek gebeurt. Nu de Julianaschool is verhuisd naar het nieuwe multifunctionele gebouw aan de Troelstralaan, staat het gebouw leeg, net als de noodlokalen en gymzaal. Een doorn in het oog en bovendien, volgens de buurt, een hangplek voor jongeren.

Wethouder Eef van Ooijen trekt een vergelijking met het de oude Kerstenfabriek in Eerbeek. “We hebben daar gezien wat een verpauperd pand met het centrum deed en vooral wat de sloop ervan heeft gedaan. Het gaf een gevoel van ruimte en mogelijkheden.” Omdat voor de Julianaschool geen andere functie kon worden gevonden en het pand inmiddels is afgeschreven – het stamt uit de jaren vijftig -, is besloten het te slopen.

Van Ooijen hoopt dat de ruimte inwoners aanzet tot meedenken over een nieuwe invulling. “In het Integraal Huisvestingsplan voor scholen is een clusterschool voorzien voor de Pancratiusschool en de Wilhelminaschool. Dit houdt in dat ook het huidige gebouw van de Wilhelminaschool op termijn vrijkomt. De bibliotheek en Vérian hebben aangegeven mee te willen denken over een nieuwe invulling van het centrum. Pak daar Plein Vijf bij en je hebt een enorm gebied rondom het Graaf van Limburg Stirumplein dat vrij is voor herinrichting. Het biedt geweldige mogelijkheden.”
De sloopvergunning voor de Julianaschool, noodlokalen en gymzaal is inmiddels aangevraagd. Na publicatie kan iedereen hierop inspreken. Naar verwachting gaan de gebouwen medio maart tegen de grond. In april houdt de Werkgroep Centrumplan Brummen een nieuwe presentatie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.