CDA Brummen stelt verkiezingsprogramma vast

BRUMMEN – Het CDA, afdeling Brummen, heeft tijdens de ledenvergadering het verkiezingsprogramma vastgesteld. Ook werd deze avond de campagne gepresenteerd.

Leden van het CDA hadden eerder een conceptverkiezingsprogramma ontvangen en konden naar aanleiding van de inhoud hun wensen, bezwaren en op- of aanmerkingen kenbaar maken bij het bestuur. Er ontstond een enkele discussie op punten van het program. Inspraak door de leden is voor het CDA van wezenlijk belang. Het programma van de partij wordt gepresenteerd onder de noemer: Betrokken, Duurzaam en Daadkrachtig. CDA Brummen hanteert een vijftal speerpunten, te weten de kernen van Eerbeek en Brummen ontwikkelen en daar de gemeentelijke en maatschappelijke dienstverlening concentreren, verduurzaming van de leefomgeving en energiebesparing, aandacht voor sociale en inkomenssolidariteit, samenwerking en nieuwbouw basisscholen en sociale woningbouw en starterswoningen. Het verkiezingsprogramma bevat acht thema’s: Bestuur en Veiligheid, Ruimtelijke Ordening, Plattelandsontwikkeling, Natuur, Recreatie en Toerisme, Het beheer van onze ruimte, Inkomen en Werkgelegenheid, Maatschappelijke Ondersteuning, Onderwijs, Cultuur, Sport en Doelgroepenbeleid en Financieel Beheer. Door de partij is tijdens de vergadering aangegeven hoe men in de komende vier raadsjaren het één en ander tot stand wil brengen.
Brummens CDA-wethouder Ria Aartsen-den Harder gaf enige toelichting op zaken betreffende de IJsselsprong, het verleggen van de dijken in Cortenoever en de woningbouw, die vanuit De Hoven richting Brummen komt. Tenslotte gaf de campagnecommissie een uiteenzetting over welk promotiemateriaal (o.a. raambiljetten, folders en flyers) zal worden gebruikt om kiezers te overtuigen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.