Het Rhedens steunt Chiel met 1.540 euro

De leerlingen van het Rhedens in Dieren hebben tijdens de kerstactiviteiten in december maar liefst 1540 euro bijeengebracht voor Stichting Alpe d’Huzes. Chiel Menthen, oud-leerling, gaat in juni 2010 deelnemen aan Alpe d’Huzes.

Het bedrag werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Galafeest van Het Rhedens. Na de verloting van een prachtige radiografische helikopter werd de opbrengst van de loting en de kerstworkshops overhandigd aan Chiel Menthen (foto).
De leerlingen van Het Rhedens konden in december voor 1 of 2 euro deelnemen aan een activiteit. Wie niet meedeed, kreeg huiswerk als straf. Zo werd iedere leerling gestimuleerd om een bijdrage te leveren aan het goede doel. Dit is al een jarenlange traditie op de school.
Alpe d’HuZes is het wielerevenement in Frankrijk waarbij de deelnemers minimaal zes maal op één dag de Alpe d’Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d’HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. Het doel is om de ziekte binnen tien jaar om te buigen van een dodelijke naar een chronische ziekte. Chiel: “Het verhaal erachter grijpt me aan. Één op de drie mensen krijgt kanker en heel veel mensen komen ermee in aanraking. Ik vind het geweldig om dit goede doel te steunen in teamverband.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.