Eerste stap in herinrichting knooppunt Beekbergen

BEEKBERGEN – Nog tot en met 18 februari ligt de startnotitie Planstudie A1 Apeldoorn-Zuid – knooppunt Beekbergen ter inzage. De startnotitie is de start van de planstudie, waarin oplossingen worden gezocht om de bereikbaarheid van de regio en de doorstroming op dit traject te verbeteren.

Het traject op de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen moet worden aangepast. Het verkeer loopt hier niet door en dat heeft volgens Rijkswaterstaat te maken met drie knelpunten. Ten eerste de vermenging van in- en uitvoegend verkeer tussen beide aansluitingen. Dit wordt versterkt door colonnevorming van het vrachtverkeer. Ten tweede is er de beperkte capaciteit op de verbindingsweg Deventer – Arnhem in het knooppunt Beekbergen en tot slot de conflicterende verkeersstromen in knooppunt Beekbergen.
In de planstudie worden twee voorkeursmaatregelen onderzocht om de knelpunten op te lossen. Tussen beide aansluitingen op de A1 kunnen bijvoorbeeld weefvakken worden aangelegd. Het verkeer op de A50 vanuit Zwolle en Arnhem dat naar Apeldoorn-Zuid wil, hoeft dan niet meer in te voegen op de A1, evenals verkeer dat de tegenovergestelde route volgt. Een andere optie is het aanpassen van knooppunt Beekbergen. Rijkwaterstaat wil kijken of het mogelijk is om vanaf de A1 vanuit de richting Deventer naar de A50 richting Arnhem een nieuwe verbindingsbrug te realiseren met twee rijstroken. Dit zou de huidige, korte weefvakken voor dit verkeer overbodig maken.
Voor deze maatregelen uitgevoerd kunnen worden, wordt een tracéwet-procedure gevolgd. Hierbij is inspraak mogelijk. De eerste stap, de publicatie van de startnotitie, is zojuist gezet. Deze notitie beschrijft de achtergronden, uitgangspunten en doelen van het project, de oplossingsrichtingen en onderzoeksmethoden. Ook wordt beschreven welke zaken worden onderzocht in het Milieueffectrapport (MER). Tot 18 januari is inspraak mogelijk, onder andere via www.ccp.nl.
De notitie is te downloaden via www.rijkswaterstaat.nl/A1. Maandag 18 januari wordt in wijkcentrum de Stolp, aan het Violierenplein 101 in Apeldoorn een informatieavond gehouden. Rijkswaterstaat geeft tussen 19.00 en 21.00 uur uitleg en beantwoord vragen. Een notulist kan eventueel een mondelinge reactie opnemen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.