Vriendendienst zoekt vrijwilligers

Vriendendienst Op-Stap is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor een maatjesproject voor mensen met langdurige psychische of psychiatrische problematiek, die in een sociaal isolement zijn geraakt. De regio Arnhem beslaat onder andere de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Vrijwilligers worden een jaar lang als maatje gekoppeld aan deze mensen. Ze zoeken hen gemiddeld eens per twee weken op om iets leuks te doen, in een ontspannen sfeer. Dit kan koffie drinken zijn, maar ook wandelen, winkelen of een film kijken bijvoorbeeld. Het is nadrukkelijk geen hulpverlening, het gaat om het contact en er zijn voor een ander. De Vriendendienst probeert mensen altijd te matchen op basis van gemeenschappelijke interesses.

Helaas staan er regiobreed nu bijna zeventig mensen op de wachtlijst voor een maatje, sommigen zelfs al anderhalf jaar. Vandaar dat er dringend vrijwilligers nodig zijn. Iedereen met wat vrije tijd, interesse in mensen, geduld en een open houding tegenover mensen die ‘een beetje anders’ zijn, kan zich dienstbaar maken voor Op-Stap. Nieuwe vrijwilligers krijgen een cursus en worden begeleid in het contact met hun maatje. Woensdag 10 februari start een nieuwe cursus. Bel voor informatie of aanmelding met 026-3544886 of mail naar arnhem@vriendendienstregioarnhem.nl.

www.vriendendienstregioarnhem.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.