MS Brillant in Doesburg

Sinds enige tijd ligt het hotelschip MS Brillant in Doesburg aan de kade. Het witte passagiersschip, dat in Loenen geregistreerd staat, lag voorheen in Arnhem aan de kade. Wegens verzakkingen van die Rijnkades, werd een andere ligplaats gevonden. In Doesburg dus.

Wethouder Frans Hofman hoopt dat het schip voor vast Doesburg als ligplaats kiest. Wat hem betreft is de Brillant welkom om zijn stad als thuishaven en als vertrek- en aankomstpunt van z’n reizen te kiezen. “Dat trekt weer extra bezoekers naar Doesburg en daar zijn we best blij mee.”
Bovendien geeft een dergelijk groot passagiersschip de uit te breiden passantenhaven en de omgeving van de oude GTW-loods extra aanzien. Bedrijvigheid in een haven is altijd leuk om te zien en trekt mensen.
Het gebied van de GTW-loods en de huidige betoncentrale, wordt opnieuw ontwikkeld. De betoncentrale moet op 1 juli 2010 sluiten en heeft dan nog tot uiterlijk 1 oktober de tijd om het terrein leeg en schoon op te leveren aan eigenaar de gemeente Doesburg. Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheid de loskraan op die plek te behouden. Het is geen monumentale kraan, maar past volgens velen wel goed in het havenbeeld – foto Wencel Maresch 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.