Provincie werkt aan extra variant Traverse

De provincie Gelderland ontwerpt een extra variant van de Traverse Dieren. Het plan bestaat uit tunnels onder het spoor ter hoogte van de Harderwijkerweg en de Wilhelminaweg.

Momenteel geldt de variant 3 met een verdiepte Burgemeester de Bruinstraat als uitgangspunt van de Traverse, maar voor dit plan is een tekort van tien miljoen euro. Gedeputeerde Marijke van Haaren verklaarde woensdag tijdens een vergadering van de commissie Mobiliteit van Provinciale Staten dat de provincie aan een betaalbare variant van de Traverse werkt. Van Haaren beweerde dat de gemeente Rheden echter niets voelt voor de goedkopere variant met alleen ondertunneling.

Wethouder Luuk Kuiper van de gemeente Rheden was zeer verbaasd over deze uitspraak. Donderdag gaf hij tijdens een informatieavond van de gemeenteraad op verzoek van meerdere politieke partijen een reactie. ¨Wij zijn wel degelijk bereid om over mogelijke alternatieven na te denken. We hebben zelfs al met de provincie hierover van gedachten gewisseld. Blijkbaar is er een verschil in beeldvorming¨, verklaarde de wethouder. Het is volgens Kuiper zelfs noodzaak om naar alternatieven te kijken, onder meer vanwege een milieueffectrapportage en de dreigende toename van het aantal goederentreinen. Kuiper verklaarde alles in het werk te stellen om negatieve gevolgen van extra goederenvervoer te voorkomen. ¨Iedere variant zullen we toetsen aan onze doelstellingen, zoals de leefbaarheid en bereikbaarheid.¨

Omdat de variant met alleen ondertunneling volgens Kuiper nog in een pril stadium verkeert, koos Rheden ervoor het bestaan hiervan nog binnenskamers te houden. ¨Ik heb een paar weken geleden de schetsen van het plan gezien, maar deze gaven toen nog onvoldoende duidelijkheid¨, sprak de wethouder. Van Haaren zegde woensdag echter toe de schetsen binnenkort openbaar te maken. Volgende week gaan de provincie en de gemeente Rheden weer in gesprek over de Traverse. Later deze maand neemt de gemeenteraad een besluit over de Bestuursovereenkomst Traverse Dieren. In deze overeenkomst tussen de provincie en de gemeente is variant 3 het uitgangspunt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.