CDA wil buurtpreventie op Calluna

Hein de Gooijer van het CDA Rheden heeft vorige week in een informatieavond van de raad om buurtpreventie op het Callunaplein in Dieren gevraagd.

Aanleiding is de informatie van de politie Gelderland-Midden en burgemeester Petra van Wingerden. Deze verklaarden dat het redelijk rustig is gebleven tijdens het Nieuwjaarsweekend. De instelling van een samenscholingsverbod heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd, maar ondanks dit verbod zijn er toch winkelruiten ingegooid. Volgens het CDA moeten er daarom maatregelen worden genomen.

Het CDA ziet mogelijkheden in een Buurtpreventieproject op het Callunaplein. Burgemeester Van Wingerden, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, heeft toegezegd met de winkeliers te bespreken op welke wijze zij kunnen meehelpen aan de veiligheid in het winkelgebied. Ook wordt onderzocht op welke manier buurtbewoners bij het project worden betrokken. De CDA-fractie is blij met deze toezegging en zal de voortgang van het project blijven volgen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.