Ans Slots laat huisartspraktijk na veertig jaar achter zich

Veertig jaar lang maakte ze de gang van Apeldoorn naar Eerbeek en dat deed ze met veel plezier. Toch gaat daar nu verandering in komen. Doktersassistente Ans Slots, werkzaam in de praktijk aan de Tullekenweg, vindt het tijd om te stoppen.

Dokter Simon nam Ans destijds aan. “Ik was zelf net mijn praktijk begonnen in Eerbeek en had een assistente waar ik helemaal niet tevreden over was. Ik wilde iemand anders. Uit de sollicitanten heb ik Ans gekozen, vooral om de rust die ze uitstraalde”, vertelt de huisarts in ruste. Ans zelf had op dat moment nog geen ervaring als dokterassistente, maar dat was niet zo belangrijk. “Ik heb mijn opleiding gedaan tijdens het werk, maar het meeste heb ik misschien wel in de praktijk geleerd.”
Dokter Simon en Ans werkten dertig jaar met veel plezier samen, de eerste jaren met zijn tweeën. “Ik kon op haar vertrouwen”, vertelt Simon. “Ik kon met een gerust hart de praktijk bij haar achterlaten.” In de loop der jaren hebben ze samen heel wat meegemaakt, bijzondere patiënten gezien.
De laatste tien jaar werkt Ans voor huisartsen Paul Maas en Wendy te Braak. Ze heeft nu ook drie collega’s, maar is de enige fulltimer in de praktijk. “Ik vind dat wel prettig. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat er speelt.”

Hoewel de praktijk altijd drie- tot vierduizend patiënten heeft geteld, kent Ans Slots ze praktisch allemaal bij naam en is op de hoogte van hun achtergrond. “Dat is een afwijking denk ik, ik onthoud dat allemaal.” Afwijking of niet, het is wel de kracht van Ans en haar bijzondere band met de patiënten. Dokter Simon is onder de indruk van de persoonlijke aandacht die Ans voor iedereen heeft. “Ze is zo’n warme vrouw, ze is altijd belangstellend en dat doet patiënten goed. Ze is op de hoogte van wat er speelt in een familie en heeft altijd tijd voor mensen. De patiënten vertrouwen haar ook en dat is heel belangrijk” Lachend vertelt Ans dat ze merkt een begrip te zijn geworden in het dorp. “Mensen bellen de dokter niet, maar zeggen: ‘Ik bel Ans wel even’.” Het is dan ook niet vreemd dat Ans het contact met de mensen het meest zal missen als ze eenmaal gestopt is.

Zo’n afscheid gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij, als je veertig jaar lang lief en leed hebt gedeeld met een groot aantal Eerbekenaren. Ans, bescheiden als ze is, is nogal onder de indruk van alle aandacht. Ze vindt het leuk, maar eigenlijk niet nodig. “Ik heb mijn werk altijd met plezier gedaan en het contact met mensen maakte het ook voor mij juist heel leuk”, legt ze uit. Daarom vindt ze het toch ook wel leuk om donderdag, tijdens een receptie in de Korenmolen, persoonlijk afscheid te kunnen nemen. Iedereen die Ans de hand wil schudden, kan van 15.00 tot 18.00 uur terecht. Wie haar een cadeau wil geven, wordt verzocht een bijdrage te storten op rekeningnummer 618395458 ovv cadeau Ans.
Overigens blijft Ans Slots nog eventjes werkzaam in de praktijk om haar opvolgster in te werken. Wat ze na die tijd gaat doen? “Ik kom altijd chronisch tijd tekort, dus mijn dagen maak ik wel vol. Hoog op het verlanglijstje staat een reis naar Peru, dat gaat snel gebeuren.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.