Doesburg en Oranje dreigt te verdwijnen

 Dit jaar bestaat Doesburg en Oranje precies 100 jaar. Dit is voor Doesburg iets om trots op te zijn. Al die jaren hebben vele vrijwilligers jaarlijks weer een fantastisch programma rond en op Koninginnedag georganiseerd. Nu pakken zich echter donkere wolken samen rond de eeuwling.

Wisselingen in het bestuur hebben vaak onopgemerkt plaatsgevonden in een cyclus die altijd is doorgegaan. Nu is het echter anders, want afgelopen jaar zijn enkele bestuursleden afgetreden om diverse redenen en nieuwe bestuursleden vinden blijkt nu toch een moeilijke opgave. Op dit moment bestaat het bestuur uit slechts vier personen en dat moeten er toch zeven zijn. Vier is te weinig om goed te kunnen functioneren.

Van de vier bestuursleden zijn er twee die na dit jubileumjaar willen stoppen en dan komt Doesburg en Oranje écht in groot gevaar. Als er niet snel nieuwe bestuursleden bij komen zal er na 100 jaar Doesburg en Oranje geen Koninginnedag meer gevierd worden in 2011, is de boodschap. Geen vogelschieten, geen singelloop, geen gezellige Koninginnedag in de stad, geen ballonnen meer oplaten door de schooljeugd, geen… Vul het maar in. Wie herinnert zich niet het jaar dat Koningin Beatrix in Doesburg was?
Het bestuur van Doesburg en Oranje is dan ook naarstig op zoek naar mensen die plaats willen nemen in het bestuur en ook op de Koninginnedag hun schouders er onder willen zetten. De huidige bestuursleden die willen stoppen willen dan nog wel een jaar meedraaien om alle kennis over te dragen aan de nieuwe bestuursleden. Zo niet, dan zal eind van het jaar Doesburg en Oranje worden opgeheven.
Het bestuur doet een dringende oproep: Bij een aantal van ruim 11.000 inwoners in de gemeente Doesburg, moeten toch mensen te vinden zijn die deze dag in ere willen houden? Het werk dat het mee brengt is voor één dag in het jaar en vergt beslist niet al te veel tijd. Aanmelden kan bij Carla Bekken, mail: info@doesburgenoranje.nl of tel. 0313-475617. Op de website www.doesburgenoranje.nl is meer informatie te vinden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.