Lijstverbinding linkse partijen Rheden

GroenLinks, de PvdA en de SP hebben besloten een lijstverbinding aan te gaan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Bij een lijstverbinding doen partijen afzonderlijk mee aan de verkiezingen, dus onder eigen naam en met eigen programma, maar spreken ze af de reststemmen met elkaar te delen. Na het tellen van de stemmen blijft er altijd een aantal zetels over. Als partijen een lijstverbinding aangaan, dan vergroten ze de kans dat de restzetel (of restzetels) bij hen terechtkomt, omdat hun reststemmen bij elkaar op worden geteld. De drie partijen willen bij de gemeenteraadsverkiezingen de uitgebrachte linkse stemmen zoveel mogelijk bij een linkse partij laten terechtkomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.