Cursus kunstgeschiedenis

Op 19 januari start opnieuw een cursus Kunstgeschiedenis van de Kleine Academie in de Ruitersmolen in Beekbergen. De cursus wordt gegeven door Elly Bos, die al meer dan 25 jaar deze lessen verzorgt. De lessen zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen 65 euro.

Besproken worden de volgende stromingen: Impressionisme, Expressionisme, Symbolisme, Kubisme,, Jugendstil en Abstract Expressionisme. Het is interessant de Hollandse kunstenaars, bijvoorbeeld van het impressionisme Jongkind, Israëls en Breitner, te vergelijken met het werk van de Franse Monet, Degas en Renoir. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Hoe ontstonden de diverse stromingen en wat was hun inspiratie bron? En hoe ontwikkelden ze zich?

Bel voor info naar Elly Bos, 055- 506 2183 of 06 – 230 41 44 9.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.