Honderd jaar Scouting Nederland

DE STEEG – 2010 is een feestjaar voor scouting omdat deze honderd jaar in Nederland bestaat. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rheden op 4 januari heeft scouting burgemeester Wingerden een taart aangeboden om samen de start van het feestjaar te vieren.

De taart is aangeboden namens de regio Klein Gelderland en met name de groepen in de gemeente Rheden: de Markesteen, de Rhedense pioniers, Scouting Dieren, de Velpse Woudlopers en Extender Dieren.
In het feestjaar organiseert scouting allerlei activiteiten om met elkaar honderd jaar scouting te vieren. Op 15 mei gaan tienduizenden scouts tijdens de Scouts2day de stad Utrecht overspoelen voor een geweldige dag vol met scoutingplezier. Utrecht zal voor één dag de scoutinghoofdstad van Nederland zijn.
Op zaterdag 19 juni tussen 10.00 en 15.00 uur vindt de regioactiviteit plaats. Een activiteit voor en door alle leden uit de Regio Klein Gelderland en belangstellenden.
Bevers, de speltak met de jongste leden, bestaat in 2010 vijfentwintig jaar. Reden genoeg voor een extra groot feest voor alle bevers en beverleiding. Scouting Nederland houdt op 12 juni een landelijke Bever-Doe-Dag. In de zomer komen 15.000 land-, lucht- en waterscouts uit binnen- en buitenland bijeen op een terrein aan de Maas bij Roermond voor het jubileum- kampeerspektakel van Scouting Nederland. Deze JubJam100 is één van de hoogtepunten in de viering van het honderdjarig bestaan. Het feest duurt tien dagen. Het honderdjarig bestaan grijpt Scouting Nederland aan om zich moderner en vernieuwd aan Nederland te presenteren.

www.scouting.nl
www.100jaar.scouting.nl
www.kleingelderland.nl
www.scoutitout.nl
www.extenderdieren.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.